HomeMenuContactSitemap
Laatste nieuws:

De lage premie van Budgetuitvaartpolis is zeer in trek bij jongeren..


We kunnen u een heel verhaal vertellen waarom u een uitvaartverzekering zou moeten afsluiten, dat dit beter is voor de nabestaanden, etc etc. Laten we u dit allemaal besparen en gewoon uitleggen wat de Budgetuitvaartpolis nou precies inhoudt en daarna kunt u zelf uw mening vormen.

BudgetUitvaartPolis is in 2014 gelanceerd en onderdeel van Algemeen Belang Verzekeringen (coöperatie Dela )

BudgetUitvaartPolis houdt de premie laag door het geheel online aan te bieden en is daarmee vooral erg populair onder jongeren.

Nabestaanden hebben de volledige vrijheid om de (kapitaalverzekering) oftewel in de volksmond, %u2018uitkering in geld%u2019 op geheel eigen wijze aan de uitvaart te besteden en zitten daarmee niet vast aan een vooraf samengesteld pakket aan diensten, zolang het geld maar wordt besteed aan een begrafenis of crematie.

Uit onderzoek is gebleken dat jongeren de keuzevrijheid belangrijk vinden en ze niet vast willen zitten aan standaard keuzes. Hier sluit de uitvaartpolis van Budgetuitvaartpolis perfect bij aan.

Bron:


Dit zou de toekomst van het nieuwe begraven kunnen zijn..

Dood gaan is slecht voor het milieu, zal Dit het Veranderen?
Zou dit een ecologisch alternatief zijn? En de traditionele manier van cremeren of begraven worden, vervangen?

Het is nog in een soort testfase,. Het is ontworpen in 2011 door een Sweeds bedrijf, nu blijkt dat de begrafenissen slecht zijn voor het milieu. Momenteel kunt u kiezen uit de opties:


1: Begraven te worden
2: Gecremeerd te worden

Het Zweedse bedrijf %u2018Promessa Organic%u2019 beweert de groenste manier, van het ontbinden van het lichaam te hebben gevonden. Dit door behulp van vloeibare stikstof. Een ethische gedachte erachter, heeft het zeker. Na dit proces van ontbinden zal het overleden lichaam, uiteindelijk natuurlijke grond worden. Door deze grond is de kans groot dat hier een nieuwe boom zal groeien. Is dit leven na de dood?


Er zijn wetenschappelijk nog veel uitdagingen%u2026


De Manier van Begraven Goedkoper voor De uitvaartverzekering%u2026
Omdat het proces momenteel nog duur is, en er met techniek nog veel geoptimaliseerd moet worden om het %u2018rendabel%u2019 te krijgen moeten we nog even wachten op deze manier van begraven. Ook zullen de uitvaart verzekeringen daar hun uitvaartpakketten op moeten aanpassen.

Volgens rapporten is een reguliere begrafenis best slecht voor het milieu . Doodskisten en begrafeniskist fabrikanten staat vandaag de dag op de lijst van top 50 gevaarlijke producenten van afvalmateriaal. U moet ééns nagaan voor alle mensen die komen te overlijden dat daar hard-hout voor wordt gebruikt om de doodskisten te maken. Bovendien is er veel onderhoud nodig en dat vereist uitgebreide productie. Ook de hoeveelheid aan water en onkruidverdelgers vloeistof dat wordt gebruikt bij dit proces, is bijzonder slecht voor het milieu.

Bron: Bart More 21 aug 2016Nieuws uitvaartverzekeringen:

Verzekerden die een begrafenis of crematie in het buitenland willen, moeten daar rekening mee houden bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Er zijn twee soorten verzekeringen voor uitvaarten. Dat zijn de natura-uitvaartverzekering en de gelduitvaartverzekering.

De naturavariant dekt een pakket diensten. Na het overlijden regelt de verzekeraar de begrafenis of crematie. De verzekerde moet bij het afsluiten al aangeven wat hij wil verzekeren. Dan gaat het bijvoorbeeld om de kist, de volgautos en de rouwkaarten.

Een gelduitvaartverzekering keert na het sterfgeval een bedrag aan nabestaanden uit. Zij kunnen de begrafenis of crematie met dat geld zelf regelen.

Uitvaartverzekering buitenland

Volgens de vergelijkingssite kunnen mensen die een buitenlandse uitvaart willen het beste voor een gelduitvaartverzekering kiezen.

Nabestaanden kunnen dan makkelijker een begrafenis of crematie buiten Nederland regelen. Ze hebben daarmee meer vrijheid om de wensen van de overledene te realiseren.

Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen overigens wel een uitvaartverzekering in Nederland afsluiten. Daarvoor is wel een Nederlands postadres, bankrekeningnummer en een burgerservicenummer nodig.
(Bron Nu.nl)Nieuws uitvaartverzekeringen:


AFM onderzoekt uitvaartverzekeringen
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is een onderzoek begonnen naar financiëel adviseurs en bemiddelaars van uitvaartverzekeringen.

De toezichthouder heeft de laatste tijd veel meldingen gekregen van consumenten die mogelijk misleid worden bij het afsluiten van de verzekeringen. Dat meldde de AFM donderdag.

De meldingen komen veelal van mensen met een uitvaartverzekering die ongevraagd het advies krijgen om over te stappen. Ze zeggen dat het vaak onduidelijk is door welke partij ze worden benaderd.

De adviseurs en bemiddelaars zouden daarnaast niet vermelden dat ze advieskosten in rekening brengen. Gemiddeld liggen die tussen de 350 en 500 euro.


De AFM heeft naar eigen zeggen opvallend veel klachten ontvangen over MoRe Financieel Advies B.V. en Unique Verzekeringen B.V.
Bron: Nu.nl


Nieuws uitvaartverzekeringen:


ONDERZOEK YARDEN EN HYVES ONDER 20.000 HYVERS: MEERDERHEID WIL SOCIAL MEDIA BLIJVEN GEBRUIKEN NA OVERLIJDEN..

Yarden symposium over de dood en het Internet op 19 november

Yarden en Humanitas starten chatproject http://www.pratenoververlies.nl

Almere- Een krappe meerderheid van de Nederlanders wil gebruik blijven maken van social media na het overlijden. Uit een onderzoek van Yarden Vereniging en Hyves onder 20.000 leden van Hyves blijkt dat 36,5% van de mensen wil dat het profiel op Hyves wordt gebruikt als condoleance register. Een kleine 15% van de deelnemers aan het onderzoek wil daarnaast dat het Hyves profiel wordt bewaard. Ruim 46% van de respondenten geeft aan het Hyves profiel verwijderd te willen zien. Een kleine 3% wil "iets anders".

Het onderzoek is uitgevoerd in voorbereiding op het Yarden symposium over de dood en het internet dat zal plaatsvinden op zaterdag 19 november aanstaande. Hyves-hoofdredacteur Nine Ludwig is een van de sprekers. "Uit het feit dat we binnen twee dagen een uitzonderlijk hoog aantal reacties van 20.000 leden hadden, blijkt wel hoezeer dit thema leeft.", aldus Ludwig.

Peter van Wageningen, directievoorzitter van Yarden: "Willen mensen liever een rouwkaart per email of per post? Kun je op Facebook zeggen dat oma is overleden? Gaan social media de rouwadvertenties in dagbladen verdringen? Is er behoefte aan online ondersteuning bij rouwverwerking en verlies? Wat vindt men van de mogelijkheden een uitvaart live op internet te volgen? Hoe voorkomt u dat nabestaanden na uw overlijden automatisch ieder jaar uw verjaardagsbericht ontvangen? Hoe worden mijn social media accounts verwijderd na mijn overlijden? Allemaal thema's die met de komst van nieuwe en social media zijn gaan leven onder de mensen, hoewel velen daar helemaal nog niet over hebben nagedacht. Om die reden wijdt Yarden zijn tweejaarlijkse symposium hieraan."

Tijdens het symposium wordt tevens een nieuwe project van Yarden en Humanitas gelanceerd: www.pratenoververlies.nl. Tom Leenstra, market manager vereniging van Yarden: "Als een dierbare overlijdt kan dit hevige gevoelens naar boven brengen. Humanitas en Yarden zijn zich daar zeer van bewust. Daarom starten wij samen het chatproject Pratenoververlies.nl. Bij dit project kunnen nabestaanden gratis en anoniem via chat praten met vrijwilligers over hun verlies. Deze goed getrainde vrijwilligers bieden tijdens dit gesprek van mens tot mens 'een luisterend oor' en verwijzen desgewenst door naar organisaties en deskundigen."

Het symposium vindt plaats op zaterdag 19 november 2011 van 10.30 tot 16.00 uur in Media Plaza Utrecht. Voor het volledige programma verwijzen wij u naar http://www.yarden.nl. Media kunnen zich voor het symposium aanmelden via Monique Houtzager, email Verenigingszaken@yarden.nl of telefoonnummer 088 927 3434.

Tijdens de plenaire sessies van het symposium, onder leiding van Jacobine Geel, wordt inzicht gegeven in al deze vraagstukken. Toonaangevende sprekers zijn hoofdredacteur Hyves Nine Ludwig, trendwatcher nieuwe media Stephan Fellinger en journaliste en rouwdeskundige Daan Westerink.

Yarden Vereniging constateert dat met haar voorlichting het taboe rondom de dood langzaam doorbroken wordt. Steeds meer mensen geven uiting aan hun behoefte om te praten over thema's op het gebied van het levenseinde. Een thema dat aandacht vraagt en verdient is de ontwikkeling van de dood en het Net. De samenleving speelt hier al op in door diensten en producten aan te bieden ter ondersteuning van rouwenden. Yarden Vereniging vindt het tijd het belang van de online mogelijkheden bespreekbaar te maken en te communiceren.

Het Yarden Symposium is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp.


Nieuws uitvaartverzekeringen:


Wij Ardanta in haar pakket genomen om zodoende een beter advies te geven kunnen geven aan haar klanten. Dit doen we omdat Ardanta een goede aanvulling is op de ruime keuze mogelijkheid die we momenteel aanbieden. Met ardanta zijn wij weer een stap in de goede richting gekomen om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

Wist u dat:

De uitvaartkosten de afgelopen 20 jaren jaarlijks met gemiddeld 4,5% zijn gestegen?

Als die trend doorzet zal een uitvaart over 70 jaar zo`n € 77.103,- kosten. Dat zijn erg hoge bedragen, maar vergeet niet dat we over het jaar 2078 spreken.

Daarom is het van erg groot belang dat u een goed geïndexeerde uitvaartverzekering afsluit.

Wist u dat:

Bijvoorbeeld de uitvaartverzekering van Centraal Beheer een 'wachttijd' van twee (2) jaren kent, alvorens deze tot uitkering over gaat? Onze uitvaartverzekeringen kennen geen 'wachttijden'. U bent vanaf dag 1 voor het volledige bedrag verzekerd.

Klantreacties


Mw. J.E. Wassink: Hallo Matthijs, Ik heb de verzekering afgesloten met je collega, zoals je waarschijnlijk wel weet. Monuta is het geworden. Ik wil jullie beiden bedanken voor de eerlijke en...lees meer>>
Veel gestelde vraag


Mogen sieraden tijdens de crematie om blijven?
U mag zelf kiezen wat er met de sieraden gebeurt. Wellicht wilt u ze bewaren, als herinnering aan de overledene. Als...lees meer>>
Laatste nieuws


Laatste nieuws:

De lage premie van Budgetuitvaartpolis is zeer in trek bij jongeren..
...lees meer>>
Uitvaartverzekeringen
Op uitvaartverzekeringen.advisering.info kun je makkelijk en snel uitvaartverzekeringen gaan vergelijken. Dit is natuurlijk belangrijk om te gaan doen, want het is zeker niet zo dat alle verzekeringen hetzelfde zijn. Er zijn duidelijk verschillen tussen de uitvaartverzekeringen van verzekeraars, waardoor er dus ook goed naar de voorwaarden moet worden gekeken en de kenmerkende eigenschappen per aangeboden verzekering. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat er een koopsom mogelijkheid is bij een uitvaartverzekering? Of ben je op zoek naar een begrafenisverzekering die standaard ook kinderen tot de leeftijd van 18 jaar meeneemt in de dekking van de verzekering? Dat kunnen belangrijke zaken zijn om op te gaan vergelijken en vandaar ook dat je hier de belangrijkste kenmerken kunt vinden van de beste uitvaartverzekeringen.

Koopsom uitvaartverzekeringen

De meeste verzekeraars maken het bij de uitvaartverzekeringen mogelijk om de keuze te maken voor een koopsom. Dit is een zeer specifieke manier van premie betalen voor je verzekering waarbij je ervoor kiest om niet per maand of iets dergelijks je premie aan de verzekeraar te voldoen, maar om deze direct in zijn geheel te gaan betalen aan je verzekeraar. Dat houdt dus in dat je de premie die je normaal bijvoorbeeld iedere maand zou betalen voor een aantal jaren lang nu gewoon voldoet aan je verzekeraar. Dat houdt dus ook in dat je verder geen premie meer verschuldigd bent aan je verzekeraar en vandaar ook dat het best een interessante optie is die de meeste verzekeraars je dus aanbieden bij hun uitvaartverzekeringen. Dit betekent uiteraard wel dat je best een hoop geld moet voldoen ineens en hiervoor moeten je financiële middelen dus wel toereikend genoeg zijn.

Buiten het feit dat je direct van het betalen van je premie voor de uitvaartverzekeringen af bent heeft het kiezen voor een koopsom begrafenisverzekering nog een groot voordeel, want het kan namelijk gaan leiden tot een zeer fikse korting op je premie. Als je namelijk zou gaan kiezen voor een koopsom uitvaartverzekeringen en je dus je premie direct allemaal al betaalt zal er voor de verzekeraar nooit de onzekerheid bestaan dat je wellicht niet meer in staat bent je premie te betalen of iets dergelijks en dit zal door de verzekeraar dan dus ook gaan worden beloond met een premiekorting. Deze is echter niet bij iedere verzekeraar hetzelfde, maar feit is wel dat deze doorgaans aardig op kan lopen.

uitvaartverzekeringen gaan vergelijken

uitvaartverzekeringen vergelijken kun je doen op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld gaan vergelijken op premie (wat overigens altijd aan te raden is) en kun je daarnaast ook goed kijken naar de belangrijkste eigenschappen die de diverse verzekeringen hebben. Hierdoor krijg je al een zeer aardig beeld van wat je inhoudelijk van de uitvaartverzekeringen kunt gaan verwachten. De premie zal voor de meeste consumenten het meest belangrijke zijn om de aandacht op te richten bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen en dat is ook niet zo gek, want er zijn aardig wat verschillen. Bij de premie is het niet alleen maar van belang om te kijken wat je per maand betaalt, maar daarnaast moet je ook goed kijken naar de duur van het betalen van premie. Het is namelijk zo dat bij sommige verzekeraars je een leven lang premie betaalt, terwijl je bij anderen een X aantal jaren betaalt. Dat kan dus uiteindelijk ook nog flink gaan schelen in de premiekosten en vandaar ook dat alleen bekijken wat een maandelijkse premie gaat kosten niet genoeg is en dus ook goed in de gaten moet worden gehouden hoe lang dan precies de premie moet worden betaald.

Overzicht van de beste uitvaartverzekeraars

Je kunt op uitvaartverzekeringen.advisering.info een overzicht vinden met een aantal van de beste uitvaartverzekeraars die er zijn. Zij bieden uitvaartverzekeringen in verschillende formaten aan en daarom is het zeker interessant om meerdere van deze uitvaartverzekeraars te gaan bekijken. Wat je zult zien is dat verzekeraars werken met een maximum dat je bij hen kunt verzekeren. Dat betekent overigens niet dat een begrafenis niet duurder kan gaan worden, maar als dat inderdaad je wens is zul je de overige kosten dus zelf moeten betalen. De maximale kosten die er bij een begrafenisverzekering doorgaans worden vergoed liggen zo tussen de 10.000 en 16.500 euro (incl. grafrechten en grafsteen), maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit bedrag naar beneden bij te stellen, want dit zal je dan uiteraard ook een lagere premie op gaan leveren.

Je kiest dus zelf voor welk bedrag je graag met je uitvaartverzekering verzekerd zou willen zijn en aan de hand hiervan (en aan de hand van je leeftijd) zal er dan een premie naar voren gaan komen voor je verzekering. Dat is dus de wijze waarop de premie berekend wordt en je ziet dat dit dus absoluut niet lang hoeft te duren en dat uitvaartverzekeraars vergelijken op basis hiervan heel eenvoudig te doen is en dan zodoende bijvoorbeeld de goedkoopste uitvaartverzekeringen snel gevonden kan worden indien dat je eis mocht zijn.

Gezondheidsverklaring bij het afsluiten van een verzekering:

De meeste verzekeraars werken met een gezondheidsverklaring. Dat houdt in dat je bij de aanvraag van je begrafenisverzekering een vragenlijst invult die vragen bevat met betrekking tot je gezondheid. Deze vragenlijst zal de verzekeraar dan vervolgens gaan gebruiken om te zien of ze je toe gaan laten tot de uitvaartverzekeringen. In veruit de meeste gevallen zul je hoe dan ook wel worden toegelaten tot de uitvaartverzekering, maar wel is het zo dat wanneer je in een slechte gezondheid verkeert dit een reden kan zijn voor de begrafenisverzekeraar om wel je premie naar boven bij te stellen. Je kunt dan dus alsnog wel de uitvaartverzekeringen krijgen, maar je betaalt er dan wel meer dan in de situatie wanneer je wel in een goede gezondheid zou verkeren. Er is echter ook een enkele verzekeraar die niet werkt met een gezondheidsverklaring en waarbij je dus ook geen medische vragenlijst in hoeft te vullen om voor de uitvaartverzekeringen geaccepteerd te worden. Indien je dus weet dat je in een niet al te beste gezondheid verkeert en je bang bent om een erg hoge premie te moeten betalen zou je er dus ook voor kunnen kiezen om voor een uitvaartverzekeringen te gaan waarbij geen medische acceptatie geldt op grond van een gezondheidsverklaring.

De goedkoopste uitvaartverzekeringen:

Bij iedere verzekering die je af gaat sluiten kijk je natuurlijk goed naar de kosten die een verzekering met zich meebrengt. In het geval van de uitvaartverzekering is het zeer goed mogelijk om tot een goedkope verzekering te komen, want gemiddeld genomen liggen de kosten per maand niet al te hoog. Daar moet dan wel bij worden opgemerkt dat de premie sterk afhankelijk is van bepaalde factoren, waarvan de leeftijd er bijvoorbeeld een is. Jongere mensen zullen standaard een goedkopere uitvaartverzekeringen af kunnen sluiten dan iemand die al wat ouder is. Het valt dan ook niet exact te zeggen hoe hoog de premie uit zal gaan vallen voor je begrafenisverzekering, maar uiteraard is het gewoon verstandig om de goedkoopste uitvaartverzekeringen te gaan zoeken, ongeacht hoe oud je bent, al dient er ook altijd op de voorwaarden van een verzekering gelet te worden.

Wanneer je echt graag de goedkoopste uitvaartverzekering wilt hebben is het goed om eens te gaan kijken naar de verzekeraars die de koopsom mogelijkheid aanbieden. Middels deze mogelijkheid ontstaat namelijk een andere vorm van premie betalen die uiteindelijk kan leiden tot een flinke verlaging hiervan. Al de verschuldigde premie dient bij de koopsom regeling namelijk door de verzekerde in een enkele betaling te worden voldaan. Er is dan dus voor de rest ook geen sprake meer van het betalen van premie en dit zal hoe dan ook de goedkoopste uitvaartverzekeringen tot gevolg gaan hebben.

  Support niet online.
Bericht achter laten?
  Support is not online.
Bericht achter laten?